ShippingWatch

Clarkson: Stigende priser på nybygninger

Priserne på nybygninger er efter 15 måneders nedgang en lille smule på vej op. Det viser prisindekset for nybygninger fra Clarksons.

Foto: Hempel

En lille fremgang er at spore i prisen på nybygninger ifølge Clarkson Research Service, skriver Asiasis. I løbet af de seneste 15 måneder er det kun gået en vej for priserne på nybygninger - nemlig ned, men nu ser det ud til at lysne. Prisindekset for nybygninger lå på 127,2 point ved udgangen af oktober i år, og det er en stigning fra 126,8 pct. ved udgangen af september.

Den lille fremgang i priserne på nybygninger er en god nyhed for markedet, men betyder samtidig et fald i værdien af prisindekset for nybygninger for de første ti måneder af 2012. Benchmarket for prisen på nybyggede containerskibe er faldet i gennemsnit 18 pct., mens det tilsvarende tal for bulk og tank er faldet med henholdsvis 8 og 5 pct..

Norden tror på besparelser på 25 procent i økoskibe 

I alt blev der i årets første 10 måneder foretaget investeringer for 66,3 mia. USD, og den lille fremgang fra september til oktober kan ikke dække over en trist nedgang i investeringsværdien på 26 pct. i forhold til 2011, skriver Asiasis.

Analytiker: Økoskibe vil presse skibsværdier i bund 

Containerchef: Branchen ved et vendepunkt

Kina efterlyser ny shipping-dagsorden 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs