Maersk Line tror på ratestigning på Stillehavet

Maersk Line forventer en stigning i raterne på Stillehavet i den kommende måned, skriver Aktiefokus.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF AKTIEFOKUS

Maersk Line venter en stigning i raterne på transpacific ruterne i næste måned på grund af et fremstød fra hele containersektoren, men også grundet et opsving på det amerikanske boligmarked. Vi er optimistiske omkring at vi ser ratestigninger på disse ruter, udtalte Thomas Knudsen, som er chef for Maersk Line Asia Pacific i et interview med Bloomberg News i Singapore mandag.

Thomas Knudsen afviste at kommentere på, hvor stor den potentielle ratestigning kan være. A.P. Møller - Mærsk og andre containerrederier forsøger at få trumfet ratestigninger på 400 dollar pr. 40 fods container igennem på ruterne mellem Asien og den amerikanske vestkyst næste måned, da de skal lægge grunden til kommende kontraktforhandlinger.

Thomas Knudsen sagde endvidere, at fjernelsen af kapacitet på ruterne mellem Asien-Europa fra rederier såsom Maersk Line, Hanjin Shipping og Cosco betyder, at Maersk Line formentlig vil være i stand til at få nogle ratestigninger indført forud for det kinesiske nytår, der falder i februar næste år. Tilbage den 12. oktober tog Maersk Line 19 skibe ud af ruterne mellem Asien-Europa. De første indikationer ser væsentligt bedre ud, end de var sidste år. Vi er meget optimistiske om den ordregivende sæson, vurderede Thomas Knudsen.

AKTIEFOKUS

Bedre rater og besparelser trak Maersk Line i pænt plus

SeaIntel: Rederne "skjuler" indsættelse af større skibe 

TSA anbefaler ratestigninger på Stillehavet 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også