ShippingWatch

Maersk Line har lagt flest skibe op

Maersk Line er det rederi, der har lagt flest containerskibe op i de seneste uger. Det skriver Alphaliner i en analyse.

Foto: Maersk Line

Den oplagte containerskibsflåde er steget med 96.000 teu over de sidste 14 dage og er pr. 5. november på 762.000 teu, hvilket svarer til 4,7 pct. af den samlede flåde. Det skriver Alphaliner, der hæfter sig ved, at Maersk Line er det rederi, der har flest oplagte skibe.

"Blandt rederne har Maersk Line for nuværende flest skibe lagt op med 14 enheder mellem 4.000 og 9.600 teu med en samlet kapacitet på 94.000 registreret som værende uden ansættelse. Seks af disse fartøjer blev fjernet fra Asien-Europa på grund af service-nedlæggelser," skriver Alphaliner.

Alphaliner regner med, at vintersæsonen vil betyde yderligere servicenedlæggelser og forventer derfor, at yderligere 150.000 til 250.000 teu bliver lagt op inden årets udgang.

Det er stadig de såkaldte 'non-operating owners' eller ejere af skibe, der ikke driver dem selv, der ejer den største del af den oplagte flåde. Redernes andel af den oplagte flåde er dog steget til 35 pct. (264.000 teu) af flåden, mens den var 15 pct (80.000 teu) i september måned. I samme periode har skibsejerne, der ikke driver skibe, ikke lagt lige så mange skibe op, hvilket betyder, at deres andel er på 499.000 teu op fra 450.000 to måneder senere.

24 fartøjer på over 5.000 teu er for nuværende lagt op, mens kun to skibe af den størrelse var lagt op i begyndelsen af september. Ligeledes er flåden af oplagte skibe på 3.000 til 5.000 teu steget til 67 fartøjer fra 53 for to måneder siden.

Otte skibe på sammenlagt 30.000 teu, der drives af den iranske reder HDS Lines, kan ikke få ansættelse, fordi amerikanske sanktioner afholder dem fra at være i normal drift.

Maersk Line fjerner 19 skibe fra Asien-Europa 

Alphaliner: Boom i oplagte skibe  

Derfor svinger Mærsk over mod olien 

Maersk Line fjerner kapacitet før prishop

 

Læs mere om Maersk Line og resten af den danske maritime industri med et gratis prøve-abonnement på ShippingWatch

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs