ShippingWatch

Alphaliner: Boom i oplagte skibe

Mængden af oplagt containertonnage er steget voldsomt på det seneste, blandt andet fordi rederierne har trukket kapacitet ud. Det skriver Alphaliner.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Flere skibe er røget på land i takt med, at rederne blandt andet har trukket kapacitet ud af containermarkedet. Den oplagte containerkapacitet er steget med 72.000 teu over de sidste to uger og har per 22. oktober ramt 666.000 teu på grund af udtrækning af services, skriver Alphaliner. Det betyder, at sammenlagt 268 containerskibe på over 500 teu er lagt op, mens 10 skibe med kapacitet på mere end 7.500 teu er lagt op.

Den samlede oplagte flåde er nu på 4,1 pct., hvilket er det højeste niveau siden april 2012. Andelen af oplagte skibe, der ejes af ejere der ikke selv driver dem, er faldet til 74 pct. fra 85 pct. for en måned siden, efter reder-ejede skibe, der var i drift på lukkede services bliver lagt op i større antal. Det inkluderer fire skibe på 6.300-7.000 teu og otte skibe på 8.000-9.000 teu, der ligger udenfor redernes nuværende behov.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs