ShippingWatch

HSH Nordbank forudser større tab på shipping

Tyske HSH Nordbank tror, at shippingbranchen kommer til at blive en endnu dyrere investering i de kommende år og øger derfor hensættelser til tab på sin shippingportefølje. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Colourbox

Det bliver ikke bedre i shippingbranchen. Tværtimod. Og den fremtidsudsigt får HSH Nordbank til at øge sine hensættelser til tab på lån til shippingbranchen. HSH Nordbank forudser også, at rederne får sværere og sværere ved at betale deres lån, skriver Lloyd's List.

Banken vurderer, at lavpunktet for shippingbranchen først vil blive nået inden for et år til halvandet og meddeler derfor ifølge Lloyd's List:

"Det har ført til en reducering af antallet af finansielle partnere til at understøtte den maritime sektor i dens nuværende krise - en udvikling, der yderligere er med til at forværre situationen for de nordtyske rederier."

Hvordan hensættelserne og låneporteføljen præcis kommer til at se ud, kommer først til at fremgå af bankens kvartalsregnskab, der offentliggøres 6. december. De nuværende forhold gør, at man forventer, at banken vil trække på statsgarantier, for at holde hånden under shippingudlånene, skriver Lloyd´s List.

HSH Nordbank, der har været verdens største långiver til shippingbranchen, bliver nøje fulgt af aktionærer, pressen og interessenter, fordi banken i løbet af de seneste uger skiftede ud i topledelsen ved at fyre den adm. direktør Paul Lerbinger. Bankens største og meget årvågne aktionærer er delstaterne Hamborg og Slesvig-Holsten.

HSH-topchef træder tilbage i krisetid

Bank: Shipping-markedet når bunden om 12-18 måneder

Tysk shipping advarer regeringen om manglende finansiering 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs