Maersk Groups rederier er verdens største operatør

Med 749 skibe er Maersk Groups rederier uden sammenligning verdens største operatør af skibe, fremgår det af den seneste opgørelse over den danske handelsflåde.

Maersk Group har styrket sin position som verdens suverænt største ejer og operatør af skibe, fremgår det af den seneste opgørelse fra Rederiforeningen over de 25 største rederier.

Maersk Group ejer 335 skibe, men hertil skal lægges de skibe, som rederiet har indcharteret og opererer, hvormed det danske rederi kommer op på hele 749 skibe og væsentligt over nr. 2, japanske Mitsui OSK Lines med 509 skibe. Siden Rederiforeningens opgørelse i maj har Maersk Group styrket sin førsteplads, idet rederierne dengang samlet set havde 647 skibe i opgørelsen, mens Mitsui OSK som nummer to havde 534 skibe.

Herudover er den Maersk-ledede Nova-pool med på listen på en 18. plads.

Norden indgår ligeledes på listen over verdens 25 største rederier med en flåde af ejede og indcharterede skibe på i alt 210 enheder.

I forhold til containerflådens fordeling efter hovedsæde er Danmark nummer 2 efter Tyskland, der med 55.868 BT er verdens største containernation. Danmark kommer ind på en andenplads med 14.411 BT.

Størrelsen af den samlede danske handelsflåde er opgjort til 608 skibe.

Danmark er verdens fjerdestørste søfartsnation 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også