ShippingWatch

Containerrederierne ankom mere til tiden i september

Ifølge den seneste analyse fra SeaIntel Maritime Analysis var de store containerrederier væsentligt bedre til at ankomme til tiden i september sammenlignet med måneden før. MSC er højdespringer.

Foto: Maersk Line

De store containerrederier er blevet væsentligt bedre til at ankomme til tiden, fremgår det af den seneste opgørelse fra SeaIntel Maritime Analysis over rederiernes punktlighed. I september forbedrede rederierne punktligheden til 83 procent fra 77 procent i august, og kom dermed tilbage på niveauet fra juli, fremgår det af analysen.

Maersk Line og Hamburg Süd bevarede deres pladser som hhv. nr 1 og 2 blandt globale spillere med kinesiske COSCO som ny på 3. pladsen med et gennemsnit i præcisionen på 86 procent.

SeaIntel fremhæver, at det store schweiziske containerrederi, MSC, har fortsat sin forbedring af ankomsttiderne gennem 2012. Sidste år lå tallene for MSC typisk 16-19 procent under det globale gennemsnit. Men efter en stabil forbedring i år ligger rederiets performance nu kun seks procent under gennemsnittet, og MSC er ikke længere blandt de tre dårligste.

Også den faktiske aflevering af containerne blev forbedret i september ifølge tal fra Inttra. I september blev 66 procent af containerne afleveret til tiden. 53 procent af forsinkelserne skyldes, at skibet ankom for sent, mens de sidste 47 procent skyldes andre omstændigheder.

SeaIntels analyse er baseret på tal 10.000 ankomster om måneden. Statistikken fra Inttra bygger på data, der dækker 29 procent af alle containere, der bliver transporteret globalt.

SeaIntel: Asien-Europa undgår måske priskrig i 2012

Maersk Line hæver raterne fra Asien og USA

SeaIntel: Reduktion på Asien-Europa er blot symbolsk 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs