ShippingWatch

Kun ét somalisk piratangreb i tredje kvartal

Der er kun sket et enkelt piratangreb ud for Somalia i tredje kvartal af 2012, skriver International Maritime Bureau i en opgørelse om pirateri.

Der er sket et markant fald i mængden af angreb i Adenbugten, men samtidig er mængden af angreb steget i andre områder. Således er antallet af skibe, der har anmeldt angreb fra somaliske pirater faldet til sit laveste niveau siden 2009. Det skriver International Maritime Bureau, der monitorerer pirataktivitet i en rapport i kvartalet.

"Faldet skyldes sandsynligvis øget og aktive flådeaktioner mod mistænkte pirat-skiffs, maritime landbaserede antipirat-operationer, forebyggende foranstaltninger ombord på handelsfartøjer i form af Best Management Practice-procedurer, brugen af private bevæbnede vagter og effekten af monsunerne," skriver IMB i rapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs