ShippingWatch

Risk Intelligence: Pirat-områder i Somalia ikke mere stabile

Selvom man på det seneste har kunne læse historier om kenyanske styrker, der bl.a. overtager Kismayo havn i Somalia fra al Shabaab-oprørerne, leder det ikke til mere stabilitet i de dele af landet, hvor somalisk pirateri sker fra. Det siger en chefanalytiker i Risk Intelligence til ShippingWatch.

Foto: Søværnet

For lidt over to uger siden overtog kenyanske styrker Kismayo havn. Selvom kampene mellem al Shabaab og de kenyanske styrker på det seneste har synes at falde i kenyanernes favør, og at der i september blev afholdt valg, betyder det på kort sigt ikke mere stabilitet i de områder af Somalia, hvor piraterne opholder sig. Det mener chefanalytiker i Risk Intelligence, Nis Leerskov Mathiesen.

"Der sker en hel masse ting i Somalia, men den stabilitet der er brug for på land i de områder, hvor piraterne er, øges ikke specielt meget. Fra mit personlige synspunkt er situationen i Somalia ikke voldsomt mere stabil. Det er klart, at der sker en masse ting nede sydpå, der har noget at gøre med al Shabaab osv., men det har ikke nogen direkte effekt nordpå ved kysten. Ikke andet, end at det bliver endnu sværere for piraterne at gå sydpå - det har vi set i omkring et års tid - siden kenyanerne gik ind, der har der næsten ikke været nogen angreb nede sydpå i Østafrika fra somaliske pirater," siger Nis Leerskov Mathiesen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs