ShippingWatch

Goldman Sachs ser stærkt marked for Maersk Drillings nye boreskibe

Goldman Sachs har store forventninger til markedet for borerigge, der kan bore på dybt vand. Det er netop den type, som Maersk Drilling satser på.

Den internationale storbank Goldman Sachs nedjusterer i en analyse dateret onsdag sine skøn for olieprisen. Forventningen til olieselskabernes investeringer er dog fortsat i top, ikke mindst i markedet for rigge, der kan bore på dybt vand. Et marked, som A.P. Møller - Mærsks boredivision Maersk Drilling satser stort på.

Goldman Sachs noterer sig, at trods store udsving i olieprisen og indtjeningen hos de store spillere i olieindustrien, er investeringerne, Capex, kun faldet tre gange siden 1994 - i 1999, 2000 og 2010. Samtidig har de store olieselskaber stærke balancer nu, og dermed forventes investeringerne, i for eksempel rigge til efterforskningsboringer, at stige.

"De områder, hvor vi venter den største vækst i investeringerne frem til 2015 er i ultra-deepwater markedet, naturgas og ukonventionelle, flydende brændstoffer. Udvikling i borerigge og andre teknologier tillader nu udvikling af felter på dybt vand, hvor der dog i dag er få boringer på over 2000 meter vand. Mens aktiviteten på den type dybder har været svingende, var det et stort skridt op i 2010, da de første boringer i Brasilien blev godkendt, og vi forventer, at investeringer på vanddybder over 1500 meter vil stige fra 10 mia. dollar i 2010 til 50 mia. dollar i 2015," skriver Goldman Sachs.

Goldmans Sachs forventer en stadigt stigende underkapacitet i markedet for rigge, der kan bore på dybt vand. Ifølge bankens estimater vil der i 2018 være behov for i underkanten af 250 rigge, der kan bore på dybt vand, mens der kun vil være omkring 200 på markedet.

"Efter vores mening vil den nuværende flåde, plus planlagte tilføjelser, kun være i stand til at møde behovet frem til 2015. Efter dette vil der enten skulle bygges flere nye rigge, eller også vil aktiviteten blive begrænset af udbuddet. Det sidste scenarie vil være ekstremt positivt for dagsraterne inden for dybtvandssegmentet," skriver Goldman Sachs.

Maersk Drilling har fire højeffektive borerigge i ordre, der kan bore på op til 3500 meter vand. Den første bliver leveret i fjerde kvartal 2013 og er allerede på kontrakt med et større olieselskab. Ordren er på tre år og har en værdi på 610 mio. dollar svarende til den dagsrate på omkring 560.000 dollar om dagen.

AF RITZAU FINANS

Maersk Drilling forbereder sig på Arktis 

Seadrill leaves Norway 

Det nye Mærsk sigter mod olie og havne  

Maersk Drilling holder fast i nicheoperationer 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs