ShippingWatch

Rapport: Piratangreb har store følgevirkninger for sømænd

Antallet af piratangreb daler, men følgevirkningerne for sømænd, der har været udsat for piratangreb tager til. Og ofte mener søfolkene ikke, at de har fået nok hjælp efter angrebene. Det viser en ny undersøgelse foretaget i USA. Det skriver World Maritime News.

Eftervirkningerne af et piratangreb kan være meget voldsomme for søfolk, og mange føler ikke, at de har fået tilstrækkelig hjælp efter at have været udsat for de hårde oplevelser. Det er konklusionerne i en ny undersøgelse, hvor 154 søfolk er blevet interviewet om deres piraterfaringer. Undersøgelsen er lavet af Seamen's Church Institute (SCI) i samarbejde med New York's Mount Sinai School of Medicine, skriver World Maritime News.

Hovedkonklusionerne i undersøgelsen er, at sømændene ikke oplevede deres hverdag som stresset før piratangreb, men det gør de efter. Især i perioden fra 2009 til 2011, hvor antallet af piratangreb i højrisikozoner steg. Samtidig udtrykker flere og flere sømænd ønske om at få bevæbnede vagter ombord. Ud over at sømændene efter at have været i et piratangreb udtrykte ønske om mere stress og mere hjælp, har langt størstedelen haft kliniske symptomer efter angrebet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs