ShippingWatch

Flere piratangreb i Asien

Piraterne er blevet mere aktive i Asien, viser en opgørelse fra ReCaap, der har målt pirateriaktiviteten i første halvår af 2011. Det er primært de mindre alvorlige typer af angreb, der bliver flere af, skriver Hellenic Shipping News.

Piratangreb ud for kysterne på de asiatiske lande er blevet flere og flere over de sidste fire år. Det viser en opgørelse fra ReCaap. Stigningen er størst i kategorien af "less significant" angreb, der dækker over hændelser i havne og for anker. Antallet af angreb som kan karakteriseres som "moderately significant" og "very significant" er ikke steget fra 2010 til 2011.

I alt blev der rapporteret om 82 hændelser i første halvår 2011, skriver Hellenic Shipping News. Af dem var 18 decideret pirateri, mens 64 var bevæbnede røverier mod skibe. Ud af de 18 piratangreb var otte reelle angreb, mens ti var angrebsforsøg. Alle piratangrebene skete i Sydkinesiske Havn, mens angrebsforsøgene også fandt sted i Bengalske Bugt og det arabiske hav.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs