Analytiker: Torms egenkapital fortsat under vand

Aftalen med banker og tonnageejere giver Torm arbejdsro. Men rederiet har fortsat en alt for stor gæld i forhold til indtjeningen, og der skal en massiv forbedring i markedet til, eller også skal der en længerevarende løsning til på gældssiden, siger aktieanalytiker Dan Togo, Handelsbanken.

Torms aftale med bankerne og tonnageejere sikrer rederiet arbejdsro og skaber tryghed blandt kunder, der arbejder med Torm, men selskabets egenkapital er fortsat "under vand". Men det vigtigste er, at selskabet vil overleve. I hvert fald på den korte bane, siger aktieanalytiker Dan Togo, Handelsbanken.

Torm forventer at tabe op mod 380 mio. USD i 2012 

"Aftalen løser ikke de balanceproblemer, der er i Torm. Selskabet har fortsat en alt for stor gæld i forhold til indtjeningen, og der skal en massiv forbedring i markedet til på lidt længere sigt, eller også skal der en længerevarende løsning til på gældssiden, hvor noget af gælden f.eks. konverteres til egenkapital," siger Dan Togo til ShippingWatch.

Torms marked er blevet lidt forbedret, men det giver anledning til bekymring, at nogle rederier er begyndt at bestille MR-skibe.

"Man kan godt være lidt bekymret for, hvornår og hvor hurtig vendingen i markedet kommer. Men Torm er altså en af de største spillere i det her marked, og nu kommer der forhåbentlig ro på i forhold til kunderne. Vi skal se en væsentlig forbedring i Torm i 2013. Det kommer vi også til, fordi Torm får henstand ikke mindst på cash flow, men også resultatmæssigt og henstand på deres TC-omkostninger," siger Dan Togo.

Bankerne har under de langvarige forhandlinger om rederiets fremtid ikke været indstillet på at eftergive gæld, fremgår det af meddelelsen fra Torm:

"Gennem forhandlingerne med bankgruppen i løbet af 2012 blev det tydeligt, at den eneste løsning, der kunne opnås med bankerne, ikke umiddelbart ville give gældseftergivelse eller tilføre ny egenkapital. Der kunne alene findes en løsning, hvor Torm ville vinde tid, imens man venter på forbedrede markedsvilkår, og hvor aktionærernes værdier kunne bevares bedst muligt," hedder det.

Torm indgår endelig aftale med bankerne 

Torm presset af nyt underskud og manglende kreditoraftale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også