Torm forventer at tabe op mod 380 mio. USD i 2012

Torms bank-aftale er kommet på plads, men selskabets forretning kommer ikke til at vise positive takter i 2012, fremgår det af selskabets bankaftale tirsdag. Der vil stadig være et rødt tal på bundlinjen.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
AF JAKOB VESTERAGER

Dagens meddelelse om at Torm endelig har fået en aftale med rederiets banker på plads er øjensynligt godt nyt for rederiets aktionærer. Men i samme meddelelse fremgår det også, at Torm regner med et gedigent underskud for resten af 2012.

Torm indgår endelig aftale med bankerne 

"Såfremt restruktureringen gennemføres, og at fragtraterne fortsætter på de nuværende niveauer, forventer Torm et tab før skat på USD 350-380 mio. for regnskabsåret 2012 ekskl. de regnskabsmæssige konsekvenser af en gennemførelse af restruktureringen, yderligere skibssalg, samt eventuelle nedskrivninger," hedder det i meddelelsen.

380 mio. dollar er i dagens kurser knap 2,2 mia. kr. Forventningerne inkluderer særlige poster på USD -107 mio. relateret til nedskrivning på FR8 på USD 42 mio. samt restruktureringsomkostninger på USD 65 mio., som primært består af honorarer til rådgivere for Selskabets kreditorer og for TORM.

Torm forventer dog at have et positivt cash flow selv med de nuværende fragtrater, og at den tekniske gennemførelse af aftalen vil ske inden for omkring fire uger, såfremt de såkaldte 'closing-betingelser' for aftalen opfyldes.

Forventningerne er dog i sagens natur ikke mejslet i sten, fremgår det af meddelelsen.

"Da 5.637 af indtjeningsdagene for 2012 ikke er afdækket pr. 30. september 2012, vil en ændring i fragtraterne på USD/dag 1.000 påvirke resultatet før skat med USD 6 mio.," skriver Torm.

Rederiforeningen: Dansk shipping har godt af et stærkt Torm 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også