ShippingWatch

Singapore vil bygge megacontainerhavn

Singapore, der allerede er en stor havn, vil arbejde mod at samle al containerhavnedrift i en ny megahavn ved Tuas på den vestlige side af øen. Det skriver shippingavisen Lloyd's List.

Foto: Hapag-Lloyd

Østaten Singapore, der allerede er en stor havn, vil arbejde mod at samle al containerhavnedrift i en ny megahavn ved Tuas på den vestlige side af øen. Det skriver shippingavisen Lloyd's List.

Havnen skal kunne håndtere op mod gevaldige 65 mio. tyvefodscontainer-ækvivalenter, Teu, om året. PSA, Singapores delvist statsejede havn, håndterede i 2011 samlet 29,4 mio. teu.

"Jeg er glad for at annoncere, at vi arbejder mod af konsolidere alle vores containeraktiviteter ved Tuas på længere sigt. Tuas vil være et passende sted, da det ligger i et beskyttet område med dybt vand tæt på vores store industrielle områder og internationale shippingruter. Vi planlægger, at Tuas skal kunne håndtere 65 mio. teu., hvilket vil gøre Singapore i stand til at leve op til de kapacitetskrav, vi forventer på langt sigt," sagde Singapores transportminister Lui Tuck Yew på en konference i landet ifølge Lloyd's List.

Til sammenligning transporterede Maersk Line, der er verdens største containerrederi, 33,5 mio. teu i 2011, altså lige over halvdelen af den kommende kapacitet i Singapore.

 

RITZAU FINANS

Elendige udsigter for Asiens shippingmarked 

Containeromsætnig overrasker positivt i Singapore maj

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs