ShippingWatch

Containeromsætnig overrasker positivt i Singapore maj

Singapore ser ud til at være kommet helskindet igennem den økonomiske nedtur og melder om en stigning i containervolumen i sidste måned, skriver Tradewinds.

Maj viste sig at være en stærk måned for gennemløb og håndtering af containere i Singapore, skriver Tardewinds. Den sydøstasiatiske havn håndterede i alt knap 2,8 mteu i maj, en stigning på 8,6 procent i forhold til samme måned i 2011.

Tallene for sidste måned overstiger også april med 7,5 procent, viser data fra Maritime and Port Authority of Singapore (MAP). De nyeste tal bliver betragtet som Singapores højeste månedlige gennemløb i container volumen inden for de sidste fem år. Singapore har indtil videre i år haft et gennemløb på 12,9 mteu, omtrent 6,9 procent højere end de 12,1 mteu i samme periode i 2011.

Omkring 1.583 containerskibe har lagt til i Singapore i sidste måned, hvilket er mere end 14 procent af det samlede antal skibe der har benyttet sig af havnen.Singapore har i april forlænget de nedslag der tilbydes containerskibe der lægger til i havnen med yderligere to år, frem til 30. juni 2014.

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs