ShippingWatch

Internationalt våbenhotel for piratvagter flyttes ud på havet

Sri Lanka, der hidtil har stillet faciliteter til rådighed for sikkerhedsvagter ombord på skibe til og fra piratområder ud for Somalia og Det Afrikanske Horn, vil etablere et flydende våbenhotel på havet. Alle våben på land bandlyses fra 15. oktober, skriver Lloyd's List.

Forsvarsministeriet på Sri Lanka  vil fra 15. oktober forbyde opbevaring af  våben i landet. Våben som sikkerhedsvagter på skibe til og fra det piratfyldte farvand i Det Indiske Ocean og ud for Afrikas Horn  enten tager ombord eller afleverer til næste skib.

Sri Lankas regering vil i stedet etablere et flydende våbenhotel, som det kaldes blandt fagfolk, ud for havnebyen Galle på sydkysten af Sri Lanka. Det skriver Lloyd's List.

Havne siger nej til skibe med bevæbnede vagter  

Hovedstaden og havnebyen Colombo i den sydvestlige del af Sri Lanka er i takt med piratudviklingen i store dele af Det Indiske Ocean blevet det centrale sted for primært de britiske sikkerhedsfirmaer, der benytter Sri Lanka,  hvor de enten tager våben ombord eller afleverer dem til næste hold, der skal igennem piratzonerne. Sri Lanka rolle som et internationalt våben-hub skyldes ikke mindst, at Indien har strenge krav til våben ombord på skibe i indisk farvand.

Myndighederne i Sri Lanka påpeger, at de mange våben i landet og den medfølgende logistik er behæftet med store omkostninger, ligesom regeringen af sikkerhedsmæssige årsager ikke længere vil have våbnene ind i landet.

Håndteringen af ”våben-trafikken” ud for kysten ved Galle overlades nu til et privat firma, Avant Garde Maritime Private.

USA og Kina i første samlede antipirataktion 

EU: Behov for fælles regler for bevæbnede vagter 

   

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs