ShippingWatch

Analytiker: Larmende tavshed i Torm

Denne her føljeton er blevet usædvanlig lang. Tavsheden er larmende, og alle parter ville have gavn af en afklaring inden alt for længe, siger senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, til borsen.dk. Der kommer en løsning, siger Torm.

Foto: Rederiforeningen

"Denne her føljeton er blevet usædvanlig lang. Tavsheden er larmende, og alle parter ville have gavn af en afklaring inden alt for længe," siger senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, til borsen.dk. Det er snart fem måneder siden, at Torms ledelse meddelte, at en redning af det 123 årige rederi var på trapperne. Men siden er markedet blevet holdt i mørke, og tiden arbejder ikke for det konkurstruede selskab.

"Det er blevet meget svært at se, om det her kuldsejler, eller om man finder en løsning," siger Jacob Pedersen, der mener, at tiden ikke arbejder for Torm. Raterne bliver ringere og markedet er tungt belastet af for mange skibe i søen, siger han.

"Rederiets finansieringspartnere oplever hver dag, at krisen i shippingindustrien bliver dybere. Det er selvfølgelig en kilde til bekymring for bankerne, der på et eller andet tidspunkt kan sige nok er nok," forklarer Jacob Pedersen til avisen. Han forventer dog, at det "i sidste ende vil ende med en redning."

Hos Torm lyder meldingen fra pressechef Jakob Risom: "Vi arbejder fortsat på en løsning. Vi siger noget officielt, når der er noget officielt at sige. Der er mange interessenter i denne her proces, som alle skal blive enige, men der kommer en løsning."

Torm vil skære ti procent af fuel-forbrug  

Jacob Meldgaard: Banker og skibsejere bakker 100 pct op 

Torm presset af nyt underskud og manglende kreditoraftale 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs