ShippingWatch

Stor stigning i skrotninger i Bangladesh og Pakistan

Omfanget af skrottet tonnage i Pakistan og Bangladesh er på nuværende tidspunkt større end den samlede mængde for hele 2011. Der er opstået flere problemer i forbindelse med de mange handler om skrotninger, skriver Lloyd's List.

Foto: Ole Lind

Volumenerne fra Bangladesh stiger med 72 procent, mens antallet af skrotninger i Pakistan springer 127 procent.  Mængderne af skrottet tonnage indtil videre i år overgår den samlede mængde fra 2011 på trods af ustabile markedsforhold, der fik priserne til at falde på baggrund af overudbud og meget kapacitet. Det London-baserede analysehus Clarkson Research Services skriver i en rapport, at omtrent 40,8 millioner dwt er blevet solgt som skrot i 2012, indtil nu, sammenlignet med 40,6 millioner dwt hele sidste år. Det er en årlig stigning på 41 procent. Det skriver Lloyd's List.

Det meste af den skrottede volumen blev håndteret i Indien og Bangladesh, med hhv. 11,2 millioner dwt og 11,9 millioner dwt, hvilket svarer til stigninger på 17 procent og 72 procent, i forhold til 2011. Skrotning i Pakistan eksploderede med 127 procent, til 6,5 millioner dwt i år, mens den årlige stigning for Kina var på 22 procent til 7,7 millioner dwt, ifølge tal fra Clarkson.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs