ShippingWatch

Tvivl om økonomien i ny maritim strategi for Danmark

Mange roser til rapport og anbefalinger fra regeringens maritime vækstteam fra deltagere og ministre på dialogmøde torsdag i København. Omvendt er der næppe udsigt til, at de forslag, der koster penge, kan gennemføres. Der var det indtryk, deltagere på mødet gik hjem med.

Der var masser af roser til den rapport og de seks anbefalinger, som regeringens maritime vækstteam præsenterede på et møde for et stort antal repræsentanter fra hele det blå erhvervsliv torsdag. Også de tre involverede ministre, erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, miljøminister Ida Auken og minister for uddannelse og forskning Martin Østergaard, var til stede.

Det har ikke været vækstteamets opgave at analysere de generelle rammevilkår for produktion i Danmark. Vækstteamets fokus har alene været sektorbestemt i forhold til vækstmuligheder i den maritime industri, men en del af indlæggene på mødet torsdag handlede netop om de generelle erhvervsvilkår i Danmark, fortæller en deltager på mødet til ShippingWatch. Den pågældende bemærker, at mødet med det maritime vækstteam fandt sted samme dag, som regeringen med sit politiske flertal fik vedtaget en skattereform, der fjernede den såkaldte ingeniørordning med skattelempelser for medarbejdere, der arbejder en stor del af tiden i udlandet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs