ShippingWatch

Analytiker: Overraskende ratefald på Asien-Europa

Fredag i denne uge vil formentlig give et stærkt fingerpeg om, hvordan Maersk Line og de øvrige containerrederier klarer sig resten af året. " Det er gået hurtigere nedad bakke, end jeg havde forventet," siger senior aktieanalytiker Ricky Steen Rasmussen, Nykredit Markets.

Foto: Maersk Line

Tempoet i ratefaldet på Asien-Europa er overraskende og må give anledning til bekymring i Maersk line og de øvrige containerrederier, mener senior aktieanalytiker Ricky Steen Rasmussen, Nykredit Markets. Derfor imødeses ugetal fra Shanghai Containerized Freight Index, SCFI, fredag i denne uge med  særlig interesse, fordi tallene vil være et stærkt signal om, hvorvidt det er lykkedes at gennemføre de bebudede rateforhøjelser fra 1. september, for Maersk Lines vedkommende 300 USD per teu.

"Jeg begynder at tvivle på det. Det er gået hurtigere nedad bakke, end jeg havde forventet. Vi kigger lige på nu på en højsæson, hvor vi typisk burde se stabile stigende rater. Så kan man selvfølge sige, at raterne måske som udgangspunkt har været lidt for høje her ved indgangen til højsæsonen, men jeg havde ikke forventet, at vi skulle gå fra omkring 1.900 USD i maj og ned til 1.324 USD," siger Ricky Steen Rasmussen til ShippingWatch:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs