ShippingWatch

Analytikere: Frontline svagere end forventet

Tankrederiet Frontline, der kontrolleres af den norske skibsreder John Fredriksen, kom svagere ud af 2. kvartal end forventet. Rederiet forventer et markant dårligere driftsresultat i 3. kvartel, fordi VLCC-raterne er kollapset.

Rederiet Frontline, der har den norske skibsreder John Fredriksen som en hovedaktionærerne, kom markant dårligere ud af 2. kvartal, end analytikere hos RS Platou Markets havde forventet. Og rederiet forventer et "markant dårligere" driftsresultat i indeværende 3. kvartal, fordi VLCC-raterne er kollapset.

Årsagen til Frontlines svage regnskabsudmelding er en kombination af højere omkostninger  og lavere rater i tørlast og tank. Rederiets indtjening på VLCCere på 31.500 USD dagligt i spotmarkedet lå under Plautous forventninger på 35.000 USD, men Frontline har dog opnået bedre indtjening i segmentet end konkurrenter som OSG og Euronav, der har sejlet til rater i størrelsesordenen 27.000 USD. Men i alle segmenter har Frontline, hvis ambitioner i Fredriksens nyetablerede Frontline 2012 om at opbygge en ny og moderne superflåde har imponeret flere især norske analytikere, sejlet til rater under forventninger i markedet. Selskabet vurderes dog at have rigeligt med likvider til at modstå en langvarig svag periode.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs