ShippingWatch

Rederiforeningen: Singapore-aftale skaber ny platform

Danmarks Rederiforening ser den kommende strategiske aftale med Singapore, som erhvervs- og vækstminister Ole Sohn indgår i næste uge som en platform, der kan skabe mere erhvervs- og forskningssamarbejde. "Vi vil bruge den aktivt".

Danmarks Rederiforening mener, der kan komme konkrete aftaler om samarbejder mellem danske og singaporeanske virksomheder og forskere ud af den strategiske aftale, som erhvervs- og vækstminister Ole Sohn vil underskrive i næste uge i Singapore. Aftalen lægger sig i en forlængelse af flere aftaler, som Danmark har indgået på det maritime område med andre nationer så som Rusland og senest Sydkorea, men ikke mindst en aftale med Singapore, der kaldes verdens mægtigste shipping-hub, kan være vigtig.

"Det er noget vi er glade for, og vi vil bruge aftalen aktivt. Sådanne aftaler skaber som regel et forum eller en platform, som både virksomheder og forskere kan anvende efterfølgende til at skabe mere samarbejde mellem de to nationer. Det er også et godt værktøj for Søfartsstyrelsen i forhold til deres samarbejdspartner i Singapore. En aftale gør det også lettere af fjerne evt. sten i skoen, hvis der bliver indført en ny havneafgift, man ikke forstår, og i det hele taget er det godt for dialogen", siger vicedirektør i Rederiforeningen, Jan Fritz Hansen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs