ShippingWatch

Rederiforeningen: Singapore-aftale skaber ny platform

Danmarks Rederiforening ser den kommende strategiske aftale med Singapore, som erhvervs- og vækstminister Ole Sohn indgår i næste uge som en platform, der kan skabe mere erhvervs- og forskningssamarbejde. "Vi vil bruge den aktivt".

Danmarks Rederiforening mener, der kan komme konkrete aftaler om samarbejder mellem danske og singaporeanske virksomheder og forskere ud af den strategiske aftale, som erhvervs- og vækstminister Ole Sohn vil underskrive i næste uge i Singapore. Aftalen lægger sig i en forlængelse af flere aftaler, som Danmark har indgået på det maritime område med andre nationer så som Rusland og senest Sydkorea, men ikke mindst en aftale med Singapore, der kaldes verdens mægtigste shipping-hub, kan være vigtig.

"Det er noget vi er glade for, og vi vil bruge aftalen aktivt. Sådanne aftaler skaber som regel et forum eller en platform, som både virksomheder og forskere kan anvende efterfølgende til at skabe mere samarbejde mellem de to nationer. Det er også et godt værktøj for Søfartsstyrelsen i forhold til deres samarbejdspartner i Singapore. En aftale gør det også lettere af fjerne evt. sten i skoen, hvis der bliver indført en ny havneafgift, man ikke forstår, og i det hele taget er det godt for dialogen", siger vicedirektør i Rederiforeningen, Jan Fritz Hansen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs