ShippingWatch

To rivaler byder på Virginia-projektet

Der er kommet to alternative forslag til driften af Hampton Roads-havnen i Virginia, fremgår det af lokal-avisen The Virginian-Pilot.

Foto: Fotografen

A.P. Møller - Mærsks havneforretning, APM Terminals, bliver ikke ene om buddet i Hampton Roads-havnen i staten Virginia i USA.

Efter at de lokale myndigheder forlængede budfristen til mandag, har to andre konsortier indgivet bud på at drive alle containerterminalerne i det store havnekompleks. Det skriver lokalavisen The Virginian-Pilot.

Der er endnu ikke sat navn på de to rivaler til APM Terminals, men flere detaljer vil blive offentliggjort 22. august, udtaler Virginias transportminister Sean Connaughton.

- Vi skal gennemgå hvert et forslag, være sikre på at de lever op til minimumskravene, og lave "due diligence" på den information, de præsenterer, siger Sean Connaughton ifølge avisen.

APM Terminals' bud havde en samlet værdi på 4 mia. dollar og strakte sig over de næste 48 år, hvor Mærsk-selskabet ville overtage driften af hele havnen, inklusive en containerterminal, APM Terminals selv har bygget.

Ifølge avisen er de to rivaliserende bud kun på konceptniveau og ikke lige så veldefinerede som APM Terminals', idet de ikke har været igennem den samme grundige granskning hos myndighederne.

RITZAU FINANS

Bud-deadline for Port of Virginia er ovre 

Mærsk garanterer konkurrenter fairness 

APM Terminals hilser ny Virginia-deadline velkommen 

Maersk Lines toprival opponerer mod havnekøb 

APM Terminals-chef om Virginia: Vi diskriminerer ikke 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs