ShippingWatch

Handelsbanken ser milliardtab i Maersk Line i 2012

Handelsbanken venter at se et overskud i Maersk Line i regnskabet for andet kvartal, men for hele året, tror bankens analytiker ikke på et overskud.

Foto: Maersk Line

Handelsbankens Dan Togo sænker forud for A.P. Møller - Mærsks regnskab for andet kvartal sin anbefaling på aktien til "reducer" fra "akkumuler". Analytikeren tror ikke på en opjustering i Maersk Line, og han tror ikke på overskud i divisionen på årsbasis. Aktien er samtidig brudt igennem Handelsbankens kursmål på 42.000 kr.

Ved regnskabet vil der være stærk fokus på Maersk Line og effekten af de markante ratestigninger, der er gennemført siden 1. marts. I første kvartal gav Maersk Line et underskud på 3,4 mia. kr. Ifølge SME Direkts estimater forventer analytikerne et overskud i Maersk Line på 2,2 mia. kr. i andet kvartal og på 3,5 mia. kr. for hele 2012.

"Vi forventer, Maersk Line vil rapportere et driftsresultat på 1575 mio. kr. i andet kvartal, en markant forbedring i forhold til driftstabet på 3,2 mia. kr. i første kvartal. Det er udløst af hurtig raterestaurering hovedsageligt på ruterne fra Asien til Europa," skriver Dan togo i sin analyse.

For hele året venter analytikerne for A.P. Møller - Mærsk en omsætning på 358,2 mia. kr. omsat til et nettoresultat på 23,7 mia. kr. Handelsbanken opjusterer forud for regnskabet sine estimater, og venter for året en omsætning på 356,7 mia. kr. og et nettoresultat på 20,6 mia. kr.

Det er noget efter konsensusestimaterne, og hovedsageligt udløst af et mere negativt syn på udviklingen i fragtraterne i andet halvår.

"Vi forventer, at containermarkedet vil fortsætte med at skuffe og sænke markedets estimater. Overkapaciteten ser ud til at fortsætte et år til, da der vil komme mere ny kapacitet til i 2013 end i 2012. Volumenerne viser en svagere tendens end ventet i øjeblikket på Asien - Europa, den vigtigste rute for A.P. Møller - Mærsk," skriver Dan Togo, der samlet for året venter er underskud i Maersk Line på 1190 mio. kr. i 2012, og konkluderer:

"Vores estimat for gruppens nettoresultat er 11 pct. under markedets forventninger, og forskellen er hovedsageligt baseret på, at vi venter et tab i container, hvor markedet håber på et overskud. Vi tror ikke på, at A.P. Møller - Mærsk vil løfte sine forventninger for Maersk Line for anden gang, da vi mener, at risikoen i volumener og rater er for stor i andet halvår 2012," skriver Dan Togo.

RITZAU FINANS

Nykredit: Nu kommer Maersk Line tilbage i sort 

SeaIntel: Stærkt Mærsk-regnskab en stakket frist 

Clarkson: Vendepunkt for Maersk i andet kvartal 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs