ShippingWatch

DTU: Nye CO2-tal godt nyt for rederierne

Det er reelt og en god nyhed for rederienes indsats mod forurening, at udledningen af CO2 fra skibe blev forbedret med seks procent fra 2010 til 2011, siger seniorforsker ved DTU, Hans Otto Kristensen, til ShippingWatch.

Rederierne har gjort en indsats, der er værd at anerkende, når et nyt studie viser, at udledningen af CO2 fra skibe faldt med seks procent fra 2010 til 2011. Det mener seniorforsker ved DTU, Coastal, Maritime and Structural Engineering, Hans Otto Kristensen.

”Det er positivt, ikke mindst fordi tallene er indsamlet i årene efter den økonomiske nedtur i 2008-2009, så der er ikke bare tale om, at rederierne vælger at sejle langsommere. Der er formentlig også tale om en række andre operationelle tiltag, der er taget i brug. Det viser, der er fokus på energiforbruget fra rederiernes side, nu kommer indberetningerne ind, og det i sig selv er godt, for det viser, at udfordringen bredt i branchen bliver taget seriøst. Seks procent er en ikke ubetydelig mængde, hvis det bare havde været et par procent, kunne man forklare det med den usikkerhed, der altid er i undersøgelser. Det her er validt," lyder hans kommentar til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs