ShippingWatch

ICS i Rio: Shipping er den grønneste transportform

På FNs topmøde i Rio om bæredygtig vækst  slår ICS, The International Chamber of Shipping, fast, at søtransport er langt den mest miløvenlige transportform.

Foto: Hanjin

Transport ad søvejen er langt den grønnest transportform, slog ICS fast, da FNs topmøde i Rio om bæredygtig vækst, Rio+20, åbnede i weekenden. ICS regulatory affairs director, David Tongue, pegede på, at skibsfarten transporterer omkring 90 procent af verdenshandlen, men at skibstransport samtidig i høj grad er den grønneste form for transport, idet skibsfarten står for mellem 40 og 100 gange mindre udledt CO2 per ton gods, der er fragtet en kilometer end gods, der er fragtet med fly og væsentligt mindre sammenlignet med tog og lastbil.

"Skibsfarten er den eneste sektor, som allerede står til at blive dækket af en international bindende aftale om yderligere reduktion af CO2, som vil betyde en forbedring på 20 procent i energieffektivitet i 2020," lød det fra David Tongue.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs