ShippingWatch

Operation Ocean Shield: Ro på Somaliapirater siden juni

Natos antipiratstyrke Operation Ocean Shield rapporterer i en blog om fravær af piratangreb ud for Somalia siden slut juni. Fraværet kaldes en stilleperiode, som Operation Ocean Shield forventer bliver brudt igen, når monsunen er ovre.

De somaliske pirater har været stille ud for Somalias kyst siden slutningen af juni, skriver Natos antipiratstyrke, Operation Ocean Shield, på deres blog. De tilskriver stilheden sommerens monsun og forventer, at der igen vil komme pirataktioner i nær fremtid.

"Vi har ikke set reelle piratrelaterede aktiviteter på havet siden Natos HNLMS Evertsen afbrød kidnapningen af dhowen Mohammad Rashid og tilbageholdt syv pirater og befriede de syv ansatte. Det var d. 29. juni - to dage efter at dhowen havde forsøgt at angribe et handelsskib i det arabiske hav. Men, der er stadig syv kidnappede skibe og næsten 200 mennesker er gidsler. For det meste under grusomme forhold. To af dem er ankret op ved Puntlands nordkyst. Sikkerhed for besætningsmedlemmerne afholder os fra at befri skibene," skriver Operation Ocean Shield på bloggen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs