ShippingWatch

Jernmalmkæmpe håber på kinesisk opsving

Tørlastrederierne kan få mere travlt i den kommende tid, hvis man skal tro meldingerne fra verdens største jernmalmproducent, Vale.

Tørlastrederierne kan få travlere i den kommende tid, hvis man skal tro meldingerne fra verdens største jernmalmproducent, Vale. Det brasilianske selskab, der opererer sin egen flåde af tørlastskibe, sætter sin lid til et løft i efterspørgselen fra Kina efter en i kinesisk sammenhæng afdæmpet økonomisk vækst på 7,6 pct . i andet kvartal - det laveste niveau i tre år.

Vale spotter fremgang i kinesernes investeringslyst.

"Data offentliggjort frem til nu viser de første tegn på en genrejsning inden for investeringerne i infrastruktur og boliger - to vigtige sektorer for efterspørgselen efter metaller, skriver selskabet i sit regnskab for andet, ifølge Bloomberg News.

Meldingerne kom efter et skuffede andet kvartal, hvor nettooverskuddet skrumpede 59 pct. til 2,66 mia. dollar. Ifølge Bloomberg News var resultatet langt under konsensusforventningerne, ligesom Vales forhåbninger til en vending i Kina kan vise sig at være for optimistisk, påpeger en analytiker over for Bloomberg News.

Priserne på jernmalm er faldet de seneste 11 børsdage på stribe og ligger på det laveste niveau siden oktober sidste år. Tørlastindekset Baltic Dry, der repræsenterer rateudviklingen på fragt af tørlast, som jernmalm, kul og korn, lukkede onsdag i 982 point, hvilket var det laveste niveau i omkring en måned. Siden nytår er Baltic Dry-indekset faldet med 43 pct.

De volatile fragtrater på tørlast nåede et højdepunkt den 20. maj 2008, da Baltic Dry-indekset ramte 11.793. De seneste års bundniveau blev nået fredag 3. februar 2012, hvor indekset faldt til 647.

RITZAU FINANS

Indtjening i minegigant i voldsomt fald

Vale "truer" med 100 gigantiske tørlastskibe 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs