ShippingWatch

Indtjening i minegigant i voldsomt fald

Verdens største producent og eksportør af jernmalm, brasilianske Vale, skuffer analytikere, der havde forventet en stærkere indtjening i 2. kvartal.

Foto: Rederiforeningen

Verdens største producent og eksportør af jernmalm, brasilianske Vale, har aflagt regnskab for andet kvartal. Resultatet faldt 59 pct. hos Vale til 2,66 mia. dollar efter skat, mens omsætningen i kvartalet faldt til 12,2 mia. dollar grundet lavere salgspriser på jernmalm og nikkel.

Regnskabstallene fra Vale, som er blandt rederiet Nordens vigtige kunder, var skuffende læsning for analytikerne, som havde håbet på en indtjening på 3,4 mia. dollar og en omsætning på 12,4 mia. dollar. Kina aftog 43,7 pct. af Vales jernmalsproduktion, hvilket var en tilbagegang til 47,2 pct. i første kvartal. Minegiganten meddelte endvidere, at kvaliteten af jernmalmen i sine brasilianske miner i Minas Gerais-staten pressede priserne lavere.

Vale "truer" med 100 gigantiske tørlastskibe 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs