ShippingWatch

Medie: Rederierne klar til at speede op

"Verdenshandlen tegner lovende, så vi har gode forhåbninger for de kommende år og er klar til at tage opgangen i markedet," siger vicedirektør Jan Fritz Hansen, Danmarks Rederiforening, til Børsen.

Næste års fremgang i verdenshandlen ser ud til at give et markant løft til shippingbranchen. Danmarks Rederiforening forventer ifølge Børsen, at branchen kommer til at opleve en årlig  vækst på 5-10 pct. de kommende år.

"Vi kalder os gerne et vækstlokomotiv. Verdenshandlen tegner lovende, så vi har gode forhåbninger for de kommende år og er klar til at tage opgangen i markedet," siger vicedirektør Jan Fritz Hansen, Danmarks Rederiforening, til avisen.

Selv om udsigterne lige nu ser gode for branchen, er der flere udfordringer for shippingbranchen.

"Overkapaciteten holder markedet nede. Verdensflåden har en udnyttelsesgrad på under 90 pct. for tiden, og det er et problem," siger direktør Per Lange, Ultrabulk, til Børsen. Her peger Jan Fritz Hansen også på protektionisme som en udfordring, bl.a. i forhold til de sydeuropæiske lande:

"Det er en dark horse og noget, vi kæmper imod hver dag. Når der er økonomisk krise, øsker landene at mindsker importen."

IMF: Verdensøkonomien går ned i tempo 

Bimco nedjusterer shipping-forventninger 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs