ShippingWatch

Medie: Torm tæt på en løsning med banker

Der skal angiveligt kun mangle få procent af papirarbejdet nu, hvilket peger mod, at radiotavsheden fra Torm og bankerne   vil blive brudt, skriver Berlingske Business torsdag.

Foto: Rederiforeningen

Torm er tæt på en løsning med rederiets banker. Det skriver Berlingske Business torsdag.  I begyndelsen af denne uge er der ifølge avisens oplysninger fundet en løsning på den sidste knast, der har forhindret, at redningsaftalen for Torm kunne falde endeligt på plads.

Den sidste forhindring har angiveligt været uenighed med et par skibsejere om, hvor store aktieposter de skal have for at sænke skibslejen til et tåleligt niveau for Torm. Der skulle således kun mangle få procent af papirarbejdet nu, hvilket peger mod, at radiotavsheden fra Torm og bankerne vil blive brudt snart, skriver Berlingske.

I shippingkredse har rygterne om, at en endelig løsning var på plads, dog svirret i lang tid, uden at der er kommet en afklaring. Så den sidste underskrift fra skibsejerne skal i hus, før Torms medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kan ånde lettet op.

Nordea har sammen med Danske Bank og Danmarks Skibskredit stået i spidsen for at finde en løsning, der bevarer Torm flydende, men på bankerne og skibsejernes hænder.

Sagen er blevet kompliceret af, at Torm har hele 14 banker, der har skullet finde fælles fodslag, selv om nogle af bankerne ønsker at reducere deres shippingudlån. Alle 14 banker skulle nu have skrevet under på aftalen, men samtidig har Torm og bankerne også skullet blive enige med flere end 20 skibsejere om de fremtidige ejerandele i Torm - og her har et par stykker altså trukket processen yderligere i langdrag.

På generalforsamlingen i april blev en principaftale, der vil give bankerne og skibsejerne 92,5 pct. af aktierne i Torm, præsenteret.

Torm beholder børsnotering i USA året ud 

Norsk storbank: Markedet for tankskibe i klar bedring

Blåt image: Torm rammer bunden i ny undersøgelse 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs