ShippingWatch

Medier: Ændring i Maersk Line-service rammer havn

Maersk Lines beslutning om ikke længere at anløbe den newzealandske havn Timaru er et hårdt slag for den lille havn og omkringliggende samfund. Det skriver newzealandske medier. "Vi flytter ikke lasten, lasten flytter os," siger Julian Bevis, Maersk Line Country Manager.

Det kan have store konsekvenser for lokalsamfundene, når containergiganterne justerer deres containerruter. Det er byen og havnen Timaru i New Zealand et lysende eksempel på. Maersk Line og Hamburg Süd vil nemlig fra 17. september ikke længere anløbe den lille havn, hvilket vil koste omkring en tredjedel af omsætningen.

Ændringen betyder, at Timaru Havn mister 6 mio. US dollars af den årlige omsætning, hvilket ventes at påvirke arbejdsmulighederne for de 55 fastansatte og 30 løsarbejdere. En leder i Rail and Maritime Transport Union vurderer overfor Radio NZ, at omkring 50 job vil blive tabt, eftersom 90 pct. af havneaktiviteten er relateret til containersejlads, hvilket altså ikke kommer til at ske på havnen længere. Det vil dog tage uger at udarbejde en plan for havnen og havnearbejdernes videre færd, udtaler en talsmand for havnen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs