ShippingWatch

Vigende eksport fra sydkoreanske værfter

I år kan blive første gang i 19 år, at de sydkoreanske værfter må melde om nedgang i eksport af nybyggede skibe til udlandet. Den dalende eksport skyldes den globale finanskrise, skriver Hellenic Shipping News.

Foto: Ole Lind

2012 kan blive en streg i regningen for de koreanske værfter. Året bliver måske det første i 19 år, hvor værfterne må melde om mindre eksport til udlandet end tidligere. Faldet i eksporten skyldes, at der er blevet bestilt færre skibe under finanskrisen, skriver Hellenic Shipping News.

Det mulige fald vil kunne mærkes. Sidste år landede den sydkoreanske eksport af skibe og offshoreprodukter på en foreløbig rekord på 54,5 mia. dollar. Det tal kan falde til 43 mia. dollar i år, oplyser det sydkoreanske ministerium for vidensøkonomi mandag i en email til Bloomberg News, skriver Hellenic Shipping News. Ifølge foreløbige tal fra ministeriet faldt værdien af leverancerne i første halvår med 20 pct. til et niveau på 25,5 mia. dollar. Eksporten af skibe dækker omkring 10 pct. af Sydkoreas samlede eksport.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs