Evergreen chartrer ti 13800 teu containerskibe

Så er det ifølge flere medier bekræftet, at taiwanesiske Evergreen anskaffer sig ti store containerskibe. I sin seneste rapport peger Drewry netop på konsekvenserne af den ekstra tonnage.
Foto: APM Terminals
Foto: APM Terminals

Det taiwanske rederi Evergreen har endelig indgået aftale om at få leveret ti store containerskibe, skriver flere medier. Evergreen chasrteret 10 skibe hver på på 13800 teu, som skal bygges på Hyundai Heavy Industries i Sydkorea.

Det er det græske skibsmanagement-selskab Enesel SA, der har afgivet ordren, der lyder på 1,2 mia. dollars. Skibene vil blive udlejet til Evergreen i fem år indledningsvis, og de ventes at blive leveret i andet halvår af 2013.

Evergreen, der er verdens femtestørste rederi, har længe forholdt sig skeptisk omkring dyre investeringer i containerskibe på mere end 10000 teu, mens flere af rivalerne afgav bestillinger på snesevis af fartøjer på op til 14000 teu, heriblandt Maersks 20 Triple-E skibe på 18000 teu.

Ifølge Journal of Commerce er Evergreens skibe meget billigere end tidligere lignende bestillinger, hvor prisen toppede på ca. 170 millioner dollars imod den nye pris på omkring 120 millioner dollars per skib. Endvidere er Evergreens skibe også betydeligt mere energibesparende end de fleste skibe på samme størrelse ifølge nyhedsbrevet.

Drewry ser skeptisk på udviklingen i containermarkedet

Smedegaard: Timingen for Triple-E er perfekt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også