ShippingWatch

Nyhedsbrev: Kina vil tilgodese egne rederier

De kinesiske myndigheder vil pålægge restriktionerne på udenlandske rederier, der transporterer kinesisk gods. Samtidig vil de give skattefordele til lokale rederier for at tilgodese de nationale shippingvirksomheder. Det skriver Hellenic Shipping News.

Foto: Thomas Borberg

Kinas myndigheder ønsker at holde shippingindustrien i landet hos egne rederier, skriver Hellenic Shipping News.

Det kinesiske transportministerium vil derfor muligvisd kræve, at kinesisk gods skal transporteres af nationale shippingvirksomheder, fortæller direktøren for Shanghai Shipping Exchange Zhang Ye på det aktuelle Lujiazui Forum i Shanghai. Transportministeriet og finansministeriet er også ved at diskutere skattefordele for shippingbranchen, lyder det fra Zhang Ye.

"Det er midlertidige foranstaltninger fra regerings side, for industrien står i en meget svær situation. De er imod markedsreglerne i et langt perspektiv, men acceptable på midlertidig basis," siger Zhang Ye ifølge Hellenic Shipping News.

Zhang Ye giver udtryk for, at ændringerne i politikken på området vil træde i kraft meget snart. Samtidig fortæller han, at det kinesiske styre måske også vil tvinge kinesiske rederier til at bestille deres skibe ved lokale skibsværfter.

Mere fokus på Shanghai

Zhangs udtalelser giver også et bud på, at Shanghais bestræbelser om at blive en førende internationalt maritimt center stadig har lang vej endnu, skriver Hellenic Shipping News.

"Shanghais støttende indsats for at bygge Shanghai shippingcentrum er ikke nok. Shanghai har brug for en mekanisme, som integrerer alle ressourcerne fra shippingindustrien," siger Zhang Ye.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs