ShippingWatch

Lille fremgang i Shanghai Containerized Freight Index

SCFI-indekset viser, at containerraterne i den forgangne uge har været en anelse på vej op med en stigning på 2,4 pct.

Foto: Hanjin

Containerraterne er over den seneste uge vendt og stiger igen en smule. Det fremgår af det anerkendte kinesiske fragtindeks SCFI (Shanghai Containerized Freight Index).

SCFI-indekset steg 34,9 point - eller 2,4 pct. - i ugen frem til torsdag, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Indekset måler spotprisen på at få en container fragtet fra Shanghai til en række destinationer. Nordeuropæiske destinationer tæller 20 pct. i indekset, og prisen til havne i Middelhavet tæller 10 pct.

Containerrederierne, med blandt andre A.P. Møller - Mærsks Maersk Line i spidsen, har på den seneste tid kæmpet for at løfte raterne og indføre højsæsontillæg, men foreløbigt har det været uden stort held.

Maersk Lines højsæsontillæg på ruterne mellem Asien og Europa lyder på 350 dollar og trådte officielt i kraft den 15. juni. Den seneste uges udvikling indikerer dermed en smule opløftning for rederierne.

RITZAU FINANS

Containerindeks falder 1,7 pct. 

Shanghai Containerized Freight Index falder med 2,4 procent

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs