Medie: Japan laver Iran-forsikring til redere i midt-juli

Den japanske regering vil lade japanske rederier underskrive nye forsikringskontrakter med regeringen fra midten af juli, der skal kompensere for de forsikringer, der forsvinder, når EU forbyder forsikring af tankskibe med iransk olie. Det skriver Platts.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Japanske rederier vil fra midten af juli kunne forsikre deres tankskibe, selvom de sejler med olie fra Iran, efter EU-landene 1. juli laver et forbud mod at forsikre skibe, der sejler med iransk olie. Da vil den japanske regering nemlig forsikre skibene. Det siger kilder tæt på sagen til Platts.

Japanske redere vil underskrive kontrakterne med ministeren for land, infrastruktur, transport og turisme, efter de har underskrevet supplerende kontrakter med japanske P&I Club for at modgå den tabte forsikringsdækning 1. juli som følges af EU's forbud.

En ny japansk lov, der træder i kraft onsdag, vil kompensere japanske købere af iransk olie for den tabte forsikrings- og erstatningsdækning, når EU-snaktionerne træder i kraft. Regeringen er samtidig ved at arbejde på måde at gøre de nye forsikringskontrakter gældende fra 1. juli.

Analytiker: Olieprisen bliver mere stabil over sommeren

Medie: Sydkorea dropper iransk olie 1. juli

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også