ShippingWatch

Miljøministeriet: Svovlgrænse er et spørgsmål om økonomi

Miljøstyrelsen mener ikke, det er urealistisk at overholde den nye grænse for svovlindhold på 0,1 pct. i Nordsøen og Østersøen fra 2015, som de europæiske rederiers forening siger. "Det er et spørgsmål om økonomi," lyder det.

Foto: Øyvind Nesvåg/Statoil

Det er ikke urealistisk for rederierne at overholde de nye grænser for svovlindhold fra 2015, mener Miljøstyrelsen, som dermed er uenig med de europæiske rederiers organisation European Community Shipowners Association (ECSA). ECSA oplyste over for ShippingWatch i sidste uge, at den deadline, som EU-landene netop er blevet enig om, ikke holder, fordi rederne ikke har tid nok til at omstille sig.

Men IMO-koordinator i Miljøstyrelsen, fuldmægtig Jesper Stubkjær, siger, at der er flere forskellige løsninger, og at en af dem ligger lige for, nemlig at anvende renere brændstof end den heavy fuel, der bruges i dag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs