ShippingWatch

Nyhedsbrev: Spotrater på Stillehavet op med 20 procent

Udspillet fra Transpacific Stabilization Agreement fra 9. maj ser ud til at have virket, skriver Journal of Commerce. Raterne på Stillehavet er steget med 20 procent inden for en uge.

Foto: Maersk Line

De gennemsnitlige spotrater for containere på Stillehavet steg med 20 procent i denne uge ifølge Journal of Commerce. Nyhedsbrevet henviser til benchmark-tal fra Drewry, der viser, at en 40 fods container fra Hong Kong til Los Angeles steg fra 2.250 USD i sidste uge til 2.700 USD i denne uge.

"Stigningen indikerer, at de rederier, der er medlem af Transpacific Stabilization Agreement har været i stand til at fastholde mere end to tredjedele af det højsæson-tillæg på 600 USD per FEU (40-fods container, red.), som TSA anbefalede den 9. maj," skriver Journal of Commerce.

Siden slutningen af 2011 har rederierne implementeret de stigninger, som TSA har anbefalet, på 400 USD per FEU den 1. januar, 300 USD per FEU den 15. marts og yderligere 400 USD per FEU den 15. april.

Global Shippers' Forum, der er en interesseorganisation for shippingindustriens kunder med base i Storbritannien, mener, det er konkurrenceforvridning i en klasse helt for sig, at de store containerrederier i fuld enighed indgår aftalen om fragtpriser på møderne i TSA.

Over for ShippingWatch nedtonede Maersk Line i går betydningen af TSA som et forum, der fastsætter priserne for fragt af containere på Stillehavet.

Maersk Line nedtoner effekt af prisaftale 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs