ShippingWatch

OPEC: Efterspørgsel under ekstra pres i 2. halvår

En høj OPEC-produktion over markedskravene bekræfter, at markedet er rigeligt forsynet, skriver OPEC i sin månedlige rapport.

Foto: Casper Dalhoff

Usikkerheden i den globale olieefterspørgsel er vokset i takt med forøget usikkerhed omkring den økonomiske situation. Det vurderer organisationen af Olieeksporterende Lande, OPEC.

"En høj OPEC-produktion over markedskravene giver yderligere bekræftelse af, at markedet er rigeligt forsynet. Fortsatte udfordringer med det globale, økonomiske opsving har ledt til endnu højere usikkerhed omkring olieefterspørgslen i andet halvår af 2012," skriver OPEC i sin månedlige rapport.

I maj producerede organisationen 31,58 mio. tønder olie om dagen, hvilket er en lille tilbagegang fra 31,64 mio. tønder olie i april, men fortsat klart over kvoten på 30 mio. tønder per dag, som blev fastsat i december. Dermed produceres der godt 5 pct. mere olie, end OPEC selv mener er nødvendigt.

OPEC, der selv står for omkring 40 pct. af det globale udbud af olie, spår, at den samlede efterspørgsel på olie for hele 2012 vil ligge på 88,69 mio. tønder om dagen. I maj var tallet 88,67 mio. tønder om dagen.

RITZAU FINANS

Global Risk Management: Hold øje med disse datoer

Danske Bank forventer oliepris på 110-115 USD i år 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs