ShippingWatch

Danske Bank forventer oliepris på 110-115 USD i år

Den økonomiske usikkerhed og den opblussede gældskrise bærer hovedparten af skylden for, at oliepriserne siden midten af april er tordnet ned. Det vurderer chefanalytiker i Danske Markets Arne Lohmann Rasmussen.

Foto: Maersk Oil

I øjeblikket ligger priserne på en tønde af den toneangivende Nordsøolie lige under 100 dollar per tønde. I midten af marts var prisen oppe og toppe på 125 dollar per tønde. Men ifølge chefanalytiker Arne Lohmann, Danske Markets, kan priserne i løbet af året vil finde et mere stabilt niveau mellem 110 og 115 dollar per tønde.

"Den opblussende gældskrise har gjort investorerne bange, de spekulative og hurtige penge er trukket ud af råvarerne generelt, dollaren er blevet styrket som følge af gældskrisen og folk har ændret deres syn på den globale økonomi," siger analytikeren til Ritzau Finans. Han vurderer, at den seneste tids skuffende tal fra Kina, USA og Eurozonen generelt har været med til at øge bekymringen for, at vi er på vej ind i en ny global lavvækstperiode.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs