ShippingWatch

ICS opfordrer EU til at blåstemple tonnageskatten

Skibsredernes internationale organisation, International Chamber of Shipping, ICS, går nu åbent ind i processen om, hvorvidt EU skal sige god for statstøttereglerne til de europæiske rederier, herunder især tonnageskatten.

Foto: Maersk Line

ICS, The International Chamber of Shipping, opfordrer i et åbent brev EU-Kommissionen til at videreføre reglerne for tonnageskat, som de eksisterer i dag for de europæiske rederier. ICS skriver, at EUs godkendelsesproces er forlænget til den 11. juni, som er den deadline, de europæiske rederier har til at overbevise EU-Kommissionen om, at tonnageskatten er vigtig for deres rederier - og dermed bør videreføres.

Inden for den nærmeste fremtid forventes det, at Kommissionen offentliggør sin holdning til, om de enkelte landes statsstøtteregler, herunder de danske regler, kan fortsætte. Det er den såkaldte revision af "State Aid Guidelines".

"Vi støtter fuldt ud det detaljerede svar fra ECSA (den europæiske rederiorganisation, red.), som støtter fastholdelsen af status quo mht. guildelines (udover mindre præciseringer, som ECSA har peget på), som vi bakker fuldt op om, skal fortsætte i sin nuværende form," skriver ICS.

EU's transportkommissær og viceformand, Siim Kallas, har tidligere over for ShippingWatch oplyst, at han håbede, at EU-Kommissionen ville være indstillet på at videreføre reglerne.

EU lægger op til at godkende DIS og tonnageskat 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs