ShippingWatch

EU lægger op til at godkende DIS og tonnageskat

De europæiske rederier behøver tilsyneladende ikke frygte en forringelse af skattereglerne, herunder det danske DIS og tonnageskatten. EU ser ud til at ville godkende og dermed videreføre skattebegunstigelsen.

Et kardinalpunkt for de europæiske redere, herunder de mange danske rederier, ser ud til at kunne få et OK fra EU-kommissionens side. Kommissionen er i færd med at lave det tilbagevendende serviceeftersyn af de ordninger i de fleste EU-lande, der tilgodeser rederierne i den internationale konkurrence, herunder det danske DIS og den danske tonnageskat. Og allerede nu lyder det fra EU's transportkommissær og viceformand, Siim Kallas, at han håber, at kommissionen er indstillet på at videreføre reglerne.

”Jeg kan kun sige, at jeg ser det sådan, at statsstøtte har skabt og stabiliseret et maritimt samfund og en maritim sektor i Europa. Vi har en forståelse med rederierne om, at retningslinjerne skal følge samme mønster som nu. Det er et spørgsmål, jeg diskuterer med konkurencekommissær Almunia, som har ansvaret for retningslinjerne, og vi bliver forhåbentligt enige om at fortsætte i samme spor som nu,” siger Siim Kallas i et interview med ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs