ShippingWatch

Kina sænker renten for at stabilisere væksten

Forventninger til myndighederne i Kina om en kommende vækstpakke, der skal stimulere efterspørgslen, ser ud til at holde stik. Opbremsningen i den økonomiske vækst har medført reaktioner fra de kinesiske ledere.

Foto: Thomas Borberg

Den kinesiske centralbank har sænket såvel den et-årige indlåns- som udlånsrenten med 0,25 pct.point. Det skriver Bloomberg News. Dermed lyder renterne på 3,25 pct. for indlån og 6,31 pct. for udlån.

Det har længe været ventet, at myndighederne ville tage skridt til at imødegå en nedgang i den økonomiske vækst efter en række indikatorer har peget i retning af en afdæmpning i væksten. Senest var det tal fra Kinas PMI-indeks, der angiver landets indkøbschefers syn på fremtiden, som skuffede fælt med et fald fra 53,3 i april til 50,4 i maj. Det er det laveste niveau i mere end tre år.

Opbremsningen i den økonomiske vækst har medført reaktioner fra de kinesiske ledere, som i slutningen af maj advarede om risikoen. Samtidig meldte flere officielle banker om, at målsætningen for udlån måske ikke ville kunne nås. Det villle være første gang i syv år, at lånerammerne ikke blev opfyldt.

Sidste gang, de kinesiske myndigheder reducerede renten, var i 2008 for at afbøde virkningerne af den globale krise. Samtidig blev en meget stor hjælpepakke sat på skinner for at imødegå udviklingen. De kinesiske renter har været stabile siden en forhøjelse i juli sidste år.

RITZAU FINANS

Bimco nedjusterer shipping-forventninger 

Kina: Wen ønsker vækst på otte procent  

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs