ShippingWatch

Tyskland: Den europæiske maritime klynge ligger…hér

Tyskland, og frem for alt Hamborg, er ikke indstillet på at lade København løbe med titlen som ”Europas Singapore”, hvilket ellers er den danske regerings ambition, siger direktøren for den tyske rederiforening, Max Johns, til ShippingWatch.

”Jeg er ret sikker på, at vi kan fastholde Hamborgs rolle som Europas maritime knudepunkt,” svarer direktøren for den tyske rederiforening, Max Johns, på spørgsmålet om, hvordan han vil reagere på den danske regerings udspil om at gøre Danmark og København til ”Europas Singapore”.

Tyskland har med godt 35 procent af alle containerskibe samlet set verdens største containerflåde. De mest kendte Hapag-Lloyd og Hamburg Süd, men endnu vigtigere er den store andel af lokale og regionale rederier, som udgør selve fundamentet for flåden. Derudover har Tyskland en historisk finansieringsstruktur af banker og låneinstitutter på den ene side og KG-programmet på den anden. Begge dele har været under voldsomt pres siden finanskrisen i 2008 og har efterladt den tyske maritime industri med et stort spørgsmål om, hvordan man kan finde finansiering i fremtiden. Hjørnestenen i det tyske system, KG-programmet, mangler endnu at blive genopbygget oven på krisen. Men Tyskland har på den anden side stadig en veletableret tradition for et finansieringssystem til den maritime sektor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs