ShippingWatch

Fart på projekt om måling af ballastvand

Litehauz, der rådgiver virksomheder om miljø, har skabt en måde at måle, om ballastvand er renset eller ikke og dermed, om skibenes ballastvandssystemer virker. Projektet er gået så godt, at Litehauz nu vil udvikle det instrument, som kan foretage målingerne.

Litehauz har skabt Indisave - en ”indikativ ballastvandtest” - der kan afgøre, om skibes ballastvand er renset tilstrækkeligt eller ikke lever op til rensningsniveauet. På den måde kan ansatte på skibet afgøre, om skibets rensesystem fungerer, og dermed om lovkravene til ballastvandprojekter overholdes.

”Vi har satset på projektet og være rigtigt gode til at finde de måleparametre, som indikerer, i hvor høj grad vandet er renset. Det kan give en ro til skibsførere og skibsansatte, at de altid ved, om ballastvandet overholder kravene. Projektet har været et forprojekt, som vi nu går videre med,” fortæller projektleder Frank Stuer-Laurdisen fra Litehauz.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs