Maersk Line åbner afdeling i Irak

Maersk Line etablerer sig i Irak og forsøger dermed at skabe forretning i et land, hvor vækstraterne er høje, men truslen om politisk uro også konstant nærværende. Det fremgår af et nyhedsbrev fra Maersk Line.

Maersk Line har slået deres tilstedeværelse fast i Irak, hvor rederiet åbnede sit første kontor i januar 2012. Maersk Line har en markedsandel på 10-12 pct. af det irakiske marked, som Maersk Line kalder for et højvækstområde.

Havn med udviklingspotentiale

Det er havnen Umm Qasr i Iraks Bashraregion, som er centrum for den virksomhed, Maersk Line vil drive i Irak. Maersk Line fremhæver i nyhedsbrevet, at Irak ikke er et nemt sted at drive forretning, og at det i en så ny demokratisk stat kan være svært at kunne regne med stabile forhold for Maersk Lines afdeling.

"Etableringen af kontoret i Irak er nøglen til den planlagte forretning. Den sikrer, at der ikke er nogen misforståelser eller emner, som man ikke kan tage sig af på stedet. Vores kunder føler det vigtigt, at vores selskab har tilknytning til Irak," siger Ayad Sultan, der er first external sales representative på kontoret i Umm Qasr.

Processen med at opbygge et Maersk Line kontor har været i gang siden 2011, men er først kommet i stand i 2012, og Maersk Line forventer sig meget af tilstedeværelsen i Irak.

"Den første udfordring er, hvordan vi gør navnet Maersk til nummer et på det irakiske marked, og den anden udfordring er, hvordan vi arbejder med regler, love og omgivelserne til arbejdet i Irak," siger den irakiske kaptajn Munthier Sabeeh Abdullah Al-Khalaf, som er leder af det nye kontor i Umm Qasr.

Maersk Lines pålidelighed på sejladserne i Irak ligger på 80 pct. og forventes at stige.

Et hastigt voksende marked

Forventningerne til markedet i Irak indebærer ifølge Maersk Line også, at det tidligere krigshærgede diktatur vil ramme tocifrede vækstrater i de kommende årtier. Irak er et land med stor produktion af blandt andet petroleum, kemikalier, tekstiler, byggematerialer, fødevareproduktion, gødning og metalfremstilling.

Mærsk udvider havn i Oman

Fortsat fremgang i afrikansk knudepunkt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også