Medie: Pirater truer med henrettelser efter luftangreb

Luftangrebet anført af EU Navfor får nu somaliske pirater til at true henrettelser af tilfangetagne gidsler, hvis internationale styrker udfører flere luftangreb. Det skriver Somalia Report.

EU Navfors luftangreb mod en somalisk piratbase i Harardhere-distriktet i tirsdags blev beskrevet som en ny fase eller en optrapning af kampen mod pirateri omkring Aden-bugten. De somaliske pirater møder nu hårdt med hårdt og truer med at henrette gidsler, hvis der sker flere angreb.

"Ja, de angreb os i aftes og ødelagde to speedbåde og tre trappestiger, men der var ikke nogen dræbte. Vi vil ikke lade dem angribe os igen. Næste gang bliver vores svar at dræbe de gidsler, som vi holder. Vi har mange gidsler, så hvis de vil have dem til at leve, skal de stoppe disse luftangreb," siger Ali Mumin, der er pirat i Ilays-gruppen fra Harardhere, til Somalia Report. Ilay-gruppen har tidligere holdt det italienske MV Savina Caylyn fanget.

Andre pirater, som Somalia Report har talt med, er enige med Ali Mumin.

"Vores trussel er til europæerne. Vi har græske og andre europæiske gidsler. Hvis de tror, at vi er svage, må de hellere tænke sig om en gang til. Vi har gidsler, vi kan bruge til hævn. Vi lover, at hvis de angriber igen, vil vi ikke tøve med at dræbe gidsler. Det er nemt for os at gøre. Jeg siger til jer, at I stadig har tid til at tænke," siger en pirat, der ikke vil identificeres som andet end Omar.

De somaliske pirater har tidligere meget sjældent henrettet gidsler, eftersom det oftest er gidslerne, der skaffer piraterne penge.

Flere luftangreb på vej mod piraternes baser 

EU Navfor: Luftangreb lægger pres på pirater

Skibsredere glæder sig over EU angreb på piraternes baser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også