ShippingWatch

Skibsredere glæder sig over EU angreb på piraternes baser

Meddelelsen om, at fly fra EUs flådestyrke har angrebet piratbaser på Somalias kyst, vækker glæde i Danmarks Rederiforening, skriver Berlingske Nyhedsbureau

"Det er positivt, at vi nu ser en målrettet indsats mod piraterne med angreb mod deres baser på land. Det er noget, som vi har efterlyst, siger chefkonsulent i rederiforeningen, Morten Glamsø," til Berlingske Nyhedsbureau.

Danmarks Rederiforening har gennem lang tid opfordret til en hårdere kurs overfor de somaliske pirater såvel på havet som på land.

Ifølge Reuters angreb fly fra EUs flådestyrke tidligere tirsdag, hvad der betegnes som »pirat-installationer« på Somalias kyst. Det er første gang, siden EU-styrkens mandat blev udvidet for nylig, at der rettes angreb mod mål på land. Indtil nu har styrken optrappet jagten på pirater ved at gå målrettet efter deres såkaldte moderskibe til havs.

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs